Alma kntsben, srs-fahjas ntettel
2005.03.18. 19:51
Hozzvalk...
Hozzvalk:
4 db alma, 1 evkanl porcukor, egy negyed citrom leve, olaj.
A tszthoz: 10 dkg liszt, 1 db tojs, 2 db tojssrgja, 3 dkg kristlycukor, 2 dl tej.
Az ntethez: 1 tojs, 2 tojssrgja, 10 dkg porcukor, 1 teskanl rlt fahj, 2 dl sr.
Elkszts:
Az almkat megmossuk s meghmozzuk, kimagozzuk, 1 cm vastag szeletekre vgjuk, porcukorral meghintjk s citromlevet csurgatunk r. A knts tszthoz az olajat a liszttel, tojssrgjval, az egsz tojssal, s a porcukorral, habosra keverjk. Vgl a tejet is hozzadva elegytjk. Forr olajban az almakarikkat a knts tsztba mrtva aranybarnra stjk. Az ntetet gyorsan elksztjk hozz. Az egsz tojst s tojssrgval, a porcukorral, az rlt fahjjal, s a srrel vzgz felett ksztjk el, s mg melegen a slt almaszeletek mell ntjk.
Egy adag: 1550 kJ/370 kcal
Ajnlott ital: des fehrbor - Tokji Szamorodni des 1999
Elksztsi id: 40-60 perc
Elkszts mdja: olajban sts
|